Sunday, May 21, 2006

Човекот со nickname ,,хобит"

Кога во 2003 год. на индонезискиот остров Флорес беа пронајдени човечки скелетни остатоци стари 18 000 години, беше предложено овој нов ,,вид" да биде наречен Homo floresiensis, автохтоно, по неговото потелко.

Научната контроверзија со хоминидниот фосил т.н. ,,Хобит" продолжува кога пред 2 дена беше објавена вест за уште еднаш да се направи обид и да се отвори прашањето при докажувањето дека се работи за еден сосема нов вид на хоминиди. Ако е така, тогаш тој би влегол во една од многуте изгубени алки од антрополошкиот развиток на човекот кој живеел во исто време кога и Современиот човек во Европа.

информацијата ја имате и на овој клик

повеке (1,2,3,4)

3 comments:

кибицер said...

Каде да ти ги оставам коментарите? Тука или на блогерај?

кибицер said...

Ne moзam da ti ostavam komentar. Zoсto? Kade da ti gi ostavam komentarite? Tuka ili na blogeraj?

Arheoblog said...

се уште ги примам коментарите на блогерај...ќе видиме до кога...за сега овој блог ми е замрзнат за коментирање бидејќи паралелно ги постирам текстовите на двата блога.

 

blogger templates | Make Money Online