Monday, May 29, 2006

Веранда

Zidna tapiserija-Veranda
Си спомнуваш ли...

Ти текнува ли на нашата лубов
свежа и прекрасна
како градина од ружи,
а полна со трње.
Joyce-Shelton-Veranda Ти текнува ли на сонот
кога дојде по мене
ме подигна
и на раце ме понесе.
Ти текнува ли
на оној фустан
што ми го подари
кога прват ме бакна таму

на верандата.

Sung Kim-Dixie`s-veranda

No comments:

 

blogger templates | Make Money Online