Friday, May 26, 2006

На буква...на буква А...

Во светот постојат два начина на кој човекот и професијата се сретнуваат. Едниот е кога тој сам ја избира својата професијата, а вториот е кога таа го бира него. Јас припаѓам во оваа втора група.

на буква на буква А...сакаше да биде мојата професија

А - како археологија...

Моите интереси не застанаа само кај археологијата. Но знам зошто застанаа повеќето од нив застанаа кај буквата А. Случајно или не, можеби ке звучи необично или ќе делува како коинциденција, но јас ги сакам и овие области кои почнуваат на А:

А - како антропологија
А - како архитектура
А - како астрономија
А - како арт
А - како како анимиран филм илити цртич
А - како аритметика
А - како аеродинамика
А - како артизанс
А - како архивистика
А - како алфа блог, на бета фреквенција и гама коментари
А - како етнологија....

е не де ...А како архео-етнологија (или етноархеологија ако милувате) :D)))
А - какo...

No comments:

 

blogger templates | Make Money Online