Thursday, May 25, 2006

Египет ископува подводен Римски град

Египетските авторитети дадоа дозвола за подводни археолошки ископувања, на она што се чини дека веројатно представува Римски град потонат во морето.

Zahi Hawass даде изјава дека и официјално се пронајдени остатови од Римски град 35 км источно од Суецкиот канал, на Египетскиот северен брег.

Пронајдени се згради, бањи, остатоци од римска тврдина, монети, бронзени вази и фрагменти на керамика кои датираат од Римската епоха која во Египет траела од 30 год. п.н.е до 337 г.

No comments:

 

blogger templates | Make Money Online