Tuesday, May 23, 2006

годинава на Водно ќе се истражуваат Марковите кули

Летово, во периодот од 5 -25 јули на локалитетот "Маркови кули" на југоисточните падини на планината Водно, во јавноста познат и како "Марково крувче", ќе продолжат македонско-американските археолошки истражувања, започнати минатата година а насочени кон откривање на археолошките податоци за периодот на изградба на постоечката тврдина и за нејзината намена.
Локалитетот "Маркови кули" илити "Марково крувче" е истражуван од страна на д-р Иван Микулчиќ во текот на 70 тите години од минатиот век. повеќе

No comments:

 

blogger templates | Make Money Online