Tuesday, May 23, 2006

Коските во тога - сложувалка за Ватиканските археолози

Пред некој ден археолозите на Ватикан додека ги истражувале најстарите катакомби на Рим, кои се протегаат под црквата Св. Петар и Марселинус, на древната Via Labcana (ј-и Рим) објавија дека пронашле масовна гровница со повеќе од 1000 скелети облечени во елегантни тоги.
За сега е необјасниво зошто толку Римјани од висока класа, кои во нормални услови би биле кремирани, се закопани на исто место и очигледно во исто време. повеќе (1,2)

значи тога журка или...??? :)

No comments:

 

blogger templates | Make Money Online