Monday, May 22, 2006

За сите жени


Љубовта на розите

Се заљуби една роза во друга
со љубов розова.
Пристигна трета роза.
И сега двете рози се љубеа
со љубов помалку розова.
Причината? Суштината?
Зошто розите
Двете рози се љубеа со љубов
помалку розова?

Камел Зебди (Мароко)

коментирате можете да ги оставите тука.

No comments:

 

blogger templates | Make Money Online